Makanan yang sesuai diambil sebelum dan selepas bersenam untuk bakar extra kalori


Ok hari ni Cikguzim nak share sikit makanan yang berkesan untuk membantu membakar lebih lemak dan kalori ketika sebelum dan selepas bersenam.


Ini adalah berdasarkan pengalaman saya dalam menurunkan berat badan dan maintain berat badan nak masuk tahun ke 4 dah. Tak perlu beli suplemen pembakar lemak yang mahal dan meragukan.

Antara caranya :

1. Sebelum bersenam, minum kopi hitam atau teh hijau. Pastikan tanpa gula. Kopi adalah fatburner yang paling murah dan berkesan
2. Selepas bersenam, minum teh hijau atau epal hijau.
3. Selepas senam, minum air yang sangat banyak.

Cara ni mudah tapi perlu buat berterusan baru berkesan. Saya jumpa cara ni memang mudah untuk membakar lebih kalori. Sebagai contoh, kalau kita berlari 1km tanpa minum dan makan perkara di atas, katalah kalori yang terbakar  cuma 100 sahaja. Tapi kalau kita amalkan tips makanan di atas kalori yang terbakar mungkin lebih iaitu sekitar 150-200.

Yang penting jangan lupa bersenam ya! Bantu doktor dalam kurangkan jumlah pesakit di hospital.....



Makanan yang sesuai diambil sebelum dan selepas bersenam untuk bakar extra kalori Makanan yang sesuai diambil sebelum dan selepas bersenam untuk bakar extra kalori Reviewed by cikguzim on 13.11.19 Rating: 5

4 ulasan:

  1. Tipsnya boleh dicoba nih, siapa tahu berhasil

    BalasPadam
  2. lebih kurang je tips bro dengan saya dlm blog saya. hehehe

    memang saya sebelum exercise minum kopi. cepat burn and cepat berpeluh
    bulan puasa ni.

    saya minum kopi waktu sahur. kalau rajin bersenam lepas subuh. tapi selalunya sambung ke kayangan lah..

    waktu petang kalau rajin exercise. time berbuka puasa tu saya ambik kopi :D

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.