Done larian pertama 2020!

Ni cerita Ahad lepas sebenarnya baru nak pos. Selesai larian pertama untuk tahun 2020. 

Kayuh perlahan, kemudian baru pecut hingga garisan penamat....

Tahun 2019 tak ingat rekod larian yang tepat berapa km sebab baru join Strava dalam September 2019. Hanya rekod dalam apps Amazfit Bip je tapi dah terclear pula. Larian 2019 rasanya sekitar 350km lebih, kot? Entah lah haha.

Mengharap 2020 ni diberi lebih kesihatan dan kelapangan untuk terus bersenam dan berlari. Sasaran tahun ni lebih 600km!

Sekarang sasaran bukan nak kurus lagi sebab berat badan dah pun maintain sejak 2017. Sasaran sekarang nak kekal fit dan berstamina. Dan dalam diet saya cuma makan seperti biasa, takde follow apa2 jenis diet yang penting makan seimbang je.

Risau juga zaman sekarang macam-macam jenis penyakit mudah kena. Jaga makan jangan lupa, azam nak kurangkan makan jajan juga ni. Tu yang lemah sikit dalam diet ni hehehe.

Bersenam ni seronok, lepas senam boleh makan yang sedap-sedap, hati senang, fikiran tenang sebab peluh meleleh2 keluar kena tendang.

Apa lagi ayuh, jom berlari....
Done larian pertama 2020! Done larian pertama 2020! Reviewed by cikguzim on 12.1.20 Rating: 5

8 ulasan:

  1. Alhamdulillah tahniah. Satu permulaan awal tahun yg baik tu 😍

    BalasPadam
  2. Tahniah, semoga kekal sihat dan bertenaga

    BalasPadam
  3. KAlau dulu orang selalu sebut..dari muda jaga pemakanan nanti dah tua sakit macam macam..tapi zaman sekarang muda muda pun dah hidap macam macam penyakit..

    BalasPadam
  4. tahun ni pun nak banyakkan lagi berjalan, bersenam walaupun yang simple je

    BalasPadam
  5. akak mampu jalan ja banyak banyak. Tak mampu dah nak berlari-lari ni.

    BalasPadam
  6. Terbaik.. selamat tahun semoga 2020 menjanjikan kemanisan buat Cikgu sekeluarga

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.