Berlari guna stokin STEIGEN Anti Blister Socks

Lama menghadap skrin kat laptop dan handphone waktu bekerja dari rumah (bdr) dan pdpr ni boleh menyebabkan badan rasa lenguh-lenguh dan kurang cergas.

Waktu petang mesti kena buat aktiviti fizikal sekejap untuk keluarkan peluh sikit ya.

Waktu sekarang ni cuma boleh jogging kawasan terdekat dan kadang buat skipping dalam rumah saja.

Untuk tingkatkan stamina, training dan jogging tak boleh lama sangat berhenti nanti susah nak cari fitness tu semula. 

Waktu training dan bersukan ni pemilihan kelengkapan dan pakaian sukan pun kena pilih yang sesuai dengan kita untuk elak cedera dan juga untuk tingkatkan performance.


Jadi kali ni saya training jogging menggunakan stokin STEIGEN Anti Blister Socks dari PTT Outdoors.


Stokin ni sesuai untuk aktiviti outdoor dan juga indoor. Kalau training indoor macam main skipping, bila pakai stokin ni rasa tak melecet dan boleh memberi perlindungan pada kaki.

Selain kasut, pemilihan stokin yang betul sangat penting

Kalau kita suka berlari, selain menggunakan kasut yang sesuai dan mengikut keselesaan kaki, pemilihan stokin yang betul dan selesa juga penting.

Ini antara beberapa kelebihan Stokin STEIGEN Anti Blister Socks

1. Rasa lebih keselesaan - bila pakai rasa macam tak pakai stokin pun sebab ia elastik dan tidak rasa tebal dan tidak rasa terlalu nipis.

2. Rasa berangin dan tak panas. Memberi pengudaraan kepada kaki.

3. Disebabkan memberi pengudaraan yang baik ia tak menyebabkan kaki melecet.

4. Material yang bagus iaitu diperbuat dari kain microfiber nylon (80%) dan lycra (20%). Ia menjadikan stokin ni sgt elastik dan selesa boleh diguna untuk lelaki dan wanita.

5. Anti melecet. Sesuai dengan namanya iaitu Anti Blister. Dapat menjaga kaki dalam jangka masa yang panjang jika kerap guna untuk bersukan.


Stokin STEIGEN ni ada banyak pilihan warna dan ada yang saiz panjang dan pendek.

Material dari microfiber nylon dan lycra ni sangat elastik tapi kain ni rasa agak licin. Mula-mula pakai rasa macam nk slippery je dalam kaki tapi bila tambah kelajuan (pace)  dan jarak  (distance) berlari, rasa slippery tu hilang dan tak terasa pun.

Untuk fokus yang lebih ketika berlari dan tak nak rasa melecet, stokin Steigen ni antara pilihan yang tepat untuk anda.

Sebelum ni memang saya biasa pakai stokin yang murah-murah dan biasa saja. Maklum saja cuma stokin. Kalau invest lebih sikit untuk stokin yang sesuai mesti bila training atau bersukan rasa lebih sedap dan selesa.


Beberapa review dari mereka yang pernah menggunakan stokin Speigen Anti Blister ini, banyak review yang positif. Boleh guna untuk apa-apa jenis larian samada short atau long distance. Pakai untuk hiking dan berjalan pun boleh.

Dan harus diingat, apa jua jenis stokin yang dipakai lepas sekali dua penggunaan tu kena basuh terus untuk elak kuman dan kulat barulah stokin tahan lama.

Jadi kalau anda rasa nak rasa lebih keselesaan dalam bersukan terutama dalam jogging atau larian boleh dapatkan stokin ini secara online sahaja di sini iaitu di 👉 PTT Outdoors

Posing sikit sebelum jogging. Patuhi SOP dan jaga jarak, setakat ni tiada lagi kes jangkitan ketika aktiviti jogging. Orang sakit sebab tak aktif banyak la, kan?

Keep running, keep active keep healthy ya.

Selain stokin Steigen, ada banyak lagi alatan sukan dan fitness boleh dibeli di PTT Outdoors ni. Order online lebih mudah, cepat dan selamat waktu ni. 

Boleh beli pada Link Ini.

Tags: Review Stokin Steigen, Steigen Malaysia, Steigen Socks Malaysia, Steigen Socks Reviews, STEIGEN 1/2 Length Anti Blister Socks, Stoking Anti Melecet
Berlari guna stokin STEIGEN Anti Blister Socks Berlari guna stokin STEIGEN Anti Blister Socks Reviewed by cikguzim on 23.6.21 Rating: 5

4 ulasan:

  1. Selalu yang menjadi fokus kasut kan cikgu untuk keselesaan kaki. Sebenarnya stokin pun tak kurang pentingnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul terutamanya bagi yg aktif bersukan..elak melecet, utk keselesaan dsb..barulah seronok dan konsisten bersukan 😀

      Padam
  2. Pemilihan stoking yang tepat juga membantu dalam larian. Silap pilih stokong, kaki melecet... aduh, memang spoil la... :))

    BalasPadam
  3. The push pulls are ideally suited for handle goods include bagged products such as seed, agricultural products and cement; cased food, electronics, cosmetics and bottled beverages. with slipsheets instead of wooden pallets, and are used in various industries such as food, beverage, glassware, building material, agricultural, paper, chemical and the automotive parts industry. http://www.huamaiattachments.com/product/hydraulic-forklift-attachments/push-pulls/

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.