NTV7 dalam kenangan

Selamat tinggal ntv7 (1998-2021).

Patut la sejak tahun lepas asyik cerita WowShop dan Berita je ditayangkan, cerita pula hanya drama yang diulang-ulang.

Rupanya ntv7 menuju pengakhirannya.

Kementerian Pendidikan Malaysia akan mengambil alih ntv7 dan akan menjadikan channel TV ni sebagai channel pendidikan dan pembelajaran secara penuh dengan nama baru iaitu Didik TV / eDidik TV pada 17 Februari ini.

Semua masih ingat dengan Slogan I feel good ni dulu-dulu kan.

Waktu mula muncul dulu memang banyak rancangan best di ntv7 ni dulu, ye la zaman tu mana ada telefon dan internet kan ngadap tv je lah.

Antara drama, rancangan, kartun yang popular di Ntv7 dulu-dulu :

Who wants to be a millionnaire

Ultraman tiga

Istana Takeshi

Roda Impian

Idaman

Oggy and the cockroaches

Spanar Jaya

Maruko chan

Shin chan

Doraemon

Kindaichi Shonen (penyiasat Kindaichi)

One piece

Seekers

Phua Chu Kang

Kamen Rider

Inuyasha

Gundam age

Samurai X

Journey to the West 1 & 2 (fuhh lejen ni)

Ninja hattori

Digimon

Slam dunk

Pokemon

Ragnarok the animation

Perman

Prince of tennis

Sailor moon

Shaman king

Shakugan no shana

Sword art online

Tsubasa

Baby ufo

You are under arrest

Yu gi oh.

Paling legend sekali, Dragon Ball setiap Sabtu Ahad 9.30 pagi hehehe

Banyak lagi sebenarnya. Selamat tinggal ntv7, hai TV Didik.

NTV7 dalam kenangan NTV7 dalam kenangan Reviewed by cikguzim on 15.2.21 Rating: 5

7 ulasan:

  1. Baru tahu ntv7 dah tak de..

    P/S: Terima kasih join segmen bloglist saya. Done follow sini..

    BalasPadam
  2. Haah baru tahu sudah tiada. Ingatkan sementara letak rancangan pendidikan.
    Dahulu pun ada program bual bicara dan siri Korea pukul 11 pagi.

    BalasPadam
  3. Oh! Sedihnya. Nanti x boleh tgok berita di situ.

    BalasPadam
  4. Baru tahu channel ni dah tak ada dan digantikan.

    BalasPadam
  5. sejak go shop ade terus tak minat tgk tv..hahahhatapi sedar tak sedar banyak cerita yg die siarkan masa kecik kecik dlu semua best best

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.