Bahaya visceral fat dan cara mengatasinya


PERUT ANDA BUNCIT? ANDA MUNGKIN BERISIKO MEMPUNYAI LEMAK VISERAL YANG TINGGI

Mereka yang mempunyai berat badan normal juga berpotensi, kerana lemak VISERAL ini ialah lemak yang menyelaputi organ.

Lihat perut anda, jika buncit maka tinggilah lemak jahat aka visceral fat. Lemak ini bahaya kerana...

Ia menyeliputi organ dalaman anda

Visceral fat ni antara penyebab penyakit jantung dan lain2 di atas...

Cara kesan visceral fat

Guna penimbang yang boleh kira jumlah lemak dan lemak jahat. Saya guna penimbang huawei body fat. Boleh cari dalam post lama.

Cara atasi lemak jahat sama macam cara atasi lemak biasa iaitu dengan senaman paling penting jaga makan.

Ini yang susah sebenarnya

Jangan stress rilek2 sudah

Tidur 6-8 jam sehari tak perlu jadi burung hantu

Alhamdulillah tak merokok. Harga ayam seekor sekarang lebih murah harga dari sekotak rokok. Jadi jangan hisap rokok, rugi....

Semoga semua lemak2 jahat tu dapat diatasi 

Semoga bermanfaat.

Sumber : fb syazanutrisionist
Bahaya visceral fat dan cara mengatasinya Bahaya visceral fat dan cara mengatasinya Reviewed by cikguzim on 25.10.19 Rating: 5

5 ulasan:

  1. Harus sentiasa perhatikan kesihatan tubuh ni..secara berskala.Terima kasih perkongsian Cikgu.

    BalasPadam
  2. ini kena amalkan ini. masa mengandung ini tak nak stress bahaya

    Salam kenalan dari saya, nak tanya ini sudikah blog awak bertukar link dengan blog saya. Kalau awak sudi beritahu saya ye, comment kat mana-mana post blog saya.

    Ini blog saya https://ohzarina.blogspot.com/

    Semoga dengan ada bloglist akan bertambah lagi pageviews blog ini. Insya Allah amin

    Saya dah follow blog awak. :)

    BalasPadam
  3. terima kasih cikgu atas perkongsian =)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.