Lama tak lari sejauh 10 km


Salam hari Rabu. Dapat juga buat latihan larian sejauh 10km selepas hari raya hari tu. Bukan senang nak kembalikan semula stamina.

Distance tracker digunakan menggunakan amazfit bip. Dah setahun guna jam pintar ni. Memang superb, bateri tahan hampir 1 bulan.


Bukannya dekat jarak 10km tu, lari 5km pun dah lelah dan mengah. Semuanya bergantung pada stamina fitness dan diet. Kalau dah berlatih lari, tak boleh rest lebih 3 hari nanti stamina larian jatuh. Makan pun tak boleh yang berminyak. Ni antara tips lari jarak jauh dan jaga stamina.

Harap dapat pace 5 ke 6. Kalau 5 pace jarak 5km maknanya boleh dapat lari dalam jangka masa bawah 28 minit. 10km bawah 58 minit. Hehe

Jangan malu untuk bermula berlari, sebab masa mula dulu memang tak tahu bagaimana untuk bermula pun. Tapi we are learning from time to time... Gambar 2016

Gambar 2018

Semoga terus istiqamah sebab ada beberapa event running yang saya akan join nanti. Saja suka2 mana tahu boleh menang. Kalau lah hahaha.




Nak dapatkan pinggang yang ramping? Otak yang lebih ringan selepas balik dari kerja, tulang yang sihat, konfiden yang tinggi, tidur malam yang lebih nyenyak dan badan yang fit? Berlarilah...

1 ulasan:

Peringatan mesra / reminder : Keep comments respectful and follow our community guideline. Komen sangat dialukan. Setiap komen tertakluk pada Akta 588 SKMM. Setiap orang pasti ada pandangan tersendiri. Santai jer jangan serius sangat ya?



Dikuasakan oleh Blogger.