Baru nak kembali joging selepas raya

Alhamdulillah selepas beraya dengan jayanya, dah pun sampai seru nak bersenam semula. Hampir 2 bulan offday dari aktiviti larian, hari ni (semalam sebenarnya) dah mulakan semula aktiviti larian, mencari fitness disamping menjaga kesihatan.  

Dapat juga 3km lebih, kiraan distance menggunakan amazfit bip smartwatch.

Dapat juga keluarkan toksin2 yang dah lama terpendam dalam badan selama raya hari tu. Makan makan juga, raya raya juga badan nak pakai lama kena jaga. Rumah terbuka banyak nak kena pergi jadi semua aktiviti kena seimbang. 

Saya juga perlukan latihan running ni lebih kerap sekarang ni sebab ada beberapa event running dah tak lama dah yang akan saya join (kot), terutamanya Kuching Marathon 2019 dll....

Selamat hari raya!

10 ulasan:

  1. Moga istiqhomah..en suami pun dah mula hiking..risau katanya banyak masuk sedangkan kurang keluarkan apa yang sewajarnya pada tubuh badan.

    BalasPadam
  2. Tahniah
    Aktiviti yang baik untuk menjana kesihatan.
    Wak mengeluarkan peluh dengan berkebun aje.

    BalasPadam
  3. Saya susah sikit nak bagi komitmen untuk exercise macam ni. Lepas dua atau tiga minggu, tak ada dah jogging atau hikingπŸ˜†.

    BalasPadam
  4. Tahniah.. moga berterusan ye

    BalasPadam
  5. Salam kenal cikgu..haha sama la hari ni baru start run balik..lepas bermacam bedal time raya. πŸ˜‚..done follow #35

    BalasPadam
  6. mau jogging juga cuma malas πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ adoiii

    BalasPadam
  7. Aktiviti yang baik utk kesihatan badan. Keep it up.

    BalasPadam
  8. abang saya dan isterinya memang kaki marathon. mereka biasanya suka marathon di Johor, KL. ultramarathon pun pernah hehe.

    BalasPadam
  9. Wow tahniah.. mama baru nk start diet esok

    BalasPadam

Peringatan mesra: Saya amat menghargai komen anda namun komen yang ditinggalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan ilmiah dan berhemah. Yang indah itu bahasa dan tak rugi kongsi ilmu bersama.

Keep comments respectful and follow our community guideline.

Dikuasakan oleh Blogger.