Lifestyle | Fitness | Running | Sharing
Masih lagi meriah dengan majlis hari raya di sana sini, tak kira ma…
Sekarang ni walaupun norma baharu tapi program seperti taklimat, bengkel, …
Kepada semua guru dan pentadbir sekolah tak ketinggalan juga murid …
Assalamualaikum info menarik ni. Terutama bagi yang suka shopping o…
Januari 2011, tahun pertama posting di Sarawak. Masuk seawal bulan Februa…
Di sini disertakan template untuk pengisian markah peperiksaan atau pentak…
Musim konvo rupanya, patut la banyak lihat orang upload gambar konv…
Aktiviti pembelajaran online sekarang memang trending tambah lagi sekolah …
Apa itu pdp dan pdpc? Baca dulu situasi ini... PdP n PdPc Cikgu PdP : …
Pos ini untuk rujukan guru, yang bukan guru baca pun apa salahnya kan. Co…
Catat Ulasan
14 Ulasan
Stail ni kalau di Semenanjung banyak dibuat di kopitiam, dia rendam dalam koleh besi tu. Jadi, bila kita nak ambil, kita akan pegang tangkai sudu tu, kan. Kalau letak dalam bekas sudu, bahagian sudu garfunya di atas yg risiko sudu kita mabil dah disentuh orang lain
BalasPadamPatut diamalkan di mana2 macam ni kan supaya kebersihan sudu terjaga
PadamAmalan yang baik untuk menjaga kebersihan.
BalasPadamBetul tu :)
Padamselalu sangat kalau makan kat kedai dapat sudu yang tak bersih. nak tak nak terpaksa ke sinki cuci semula
BalasPadamSama mcm sy akan cuci juga sebab ada rasa 'geli2' gitu
Padamtak perasan pula saya masa belajar dekat Sarawak dulu,rindu dekat negeri Sarawak
BalasPadamAda sesetengah kedai makan di mall biasanya jarang ada
Padamex boss saya dulu setiap kali makan di luar mesti minta segelas air panas mendidih tujuan nak sterilized sudu garfu dia sebelum makan.
BalasPadamBagus tu utk mencuci dri kuman :)
PadamKalau air tu dah sejuk, dia akan ganti ek?
BalasPadamBetul dia akan cek dan isi air panas baru
PadamFirst time nampak perkara macam ni. Bagus juga sebab permukaan sudu lebih bersih.
BalasPadamsaya sentiasa bawa wet tissue untuk lap sudu. suami kata sy cerewet. hahaha
BalasPadam