Lifestyle | Fitness | Running | Sharing
Masih lagi meriah dengan majlis hari raya di sana sini, tak kira ma…
Kepada semua guru dan pentadbir sekolah tak ketinggalan juga murid …
Sekarang ni walaupun norma baharu tapi program seperti taklimat, bengkel, …
Assalamualaikum info menarik ni. Terutama bagi yang suka shopping o…
Baru minggu lepas menaiki pesawat KL ke Kuching Sarawak. Harini mendengar …
SENARAI TUGAS GURU KELAS 1. Pengurusan dan Organisasi Kelas 1.…
Selalu dengar perkataan ni, ada nama rancangan TV nama mansau ansau. Dalam…
Januari 2011, tahun pertama posting di Sarawak. Masuk seawal bulan Februa…
Apa itu larian secara MAF? Mungkin ada yang pernah dengar istilah tentang …
Sedar tak sedar dah masuk 10 hari terakhir Ramadan 2019. Dah masuk cuti s…
Catat Ulasan
14 Ulasan
Stail ni kalau di Semenanjung banyak dibuat di kopitiam, dia rendam dalam koleh besi tu. Jadi, bila kita nak ambil, kita akan pegang tangkai sudu tu, kan. Kalau letak dalam bekas sudu, bahagian sudu garfunya di atas yg risiko sudu kita mabil dah disentuh orang lain
BalasPadamPatut diamalkan di mana2 macam ni kan supaya kebersihan sudu terjaga
PadamAmalan yang baik untuk menjaga kebersihan.
BalasPadamBetul tu :)
Padamselalu sangat kalau makan kat kedai dapat sudu yang tak bersih. nak tak nak terpaksa ke sinki cuci semula
BalasPadamSama mcm sy akan cuci juga sebab ada rasa 'geli2' gitu
Padamtak perasan pula saya masa belajar dekat Sarawak dulu,rindu dekat negeri Sarawak
BalasPadamAda sesetengah kedai makan di mall biasanya jarang ada
Padamex boss saya dulu setiap kali makan di luar mesti minta segelas air panas mendidih tujuan nak sterilized sudu garfu dia sebelum makan.
BalasPadamBagus tu utk mencuci dri kuman :)
PadamKalau air tu dah sejuk, dia akan ganti ek?
BalasPadamBetul dia akan cek dan isi air panas baru
PadamFirst time nampak perkara macam ni. Bagus juga sebab permukaan sudu lebih bersih.
BalasPadamsaya sentiasa bawa wet tissue untuk lap sudu. suami kata sy cerewet. hahaha
BalasPadam