Kenapa tak boring tengok filem P Ramlee?

Malam ni malam Isnin. Macam biasa takde cerita menarik pun TV ni so layan P Ramlee je lah. 

Pelik kan walau cerita P Ramlee ni dah ulang tayang banyak kali, dah tau jalan cerita, kaler hitam putih pulak tu tapi bila dah start tengok tu rasa nak terus layan je sampai habis.

Malam ni layan cite Masam Masam Manis. Setiap cerita P Ramlee ni ada banyak scene yang memang menjadi ingatan dan siulan terutama babak bawah ni...

2 guru contoh ;
- Cikgu Shaari walaupun tidur dlm kelas tetap suruh budak membaca
- Guru besar, walaupun marah cg Shaari tidur, die tegur cara baik dan tak marah depan budak2. 😁
Layann sebelum tidur...Zzzzz

Cerita P Ramlee, memang banyak menggambarkan kehidupan tentang masyarakat Melayu.

Pendek je pos malam ni, tidur awal Isnin malam, penattt...tak tau apa yang penat asal Isnin je rasa penat walaupun tak joging dan workout. 😆




Kenapa tak boring tengok filem P Ramlee? Kenapa tak boring tengok filem P Ramlee? Reviewed by cikguzim on 19.10.20 Rating: 5

10 ulasan:

  1. P.Ramlee is the best! heheh..

    BalasPadam
  2. Hihi.. malam tadi ada dua filem P Ramlee kami layan, mula2 Madu Tiga, pas tu.. Masam Manis. Satu jer benda yg sy tak suka bila tengok filem P Ramlee, suka guna perkataan bodoh, hahahaha

    BalasPadam
  3. anak-anak sy suka tgk cerita p.ramlee... ulang byk kali pun diorg suka.. tp kan saya paling penat hari jumaat.. mungkin kumpul utk 5 hari keja kot.. hehe

    BalasPadam
  4. memang tak pernah jemu, tak tau lah kenapa hehehhe

    BalasPadam
  5. Tak apa, selamat berehat cikgu zim :)

    BalasPadam
  6. Tak bosan nak tengok itulah uniknya cerita P Ramlee.

    BalasPadam
  7. Bawak2 berehat.. jangan paksa diri...

    Citer p.ramlee memang best. Tak bosan menengoknya

    BalasPadam
  8. memang legend p.ramlee...walaupun berpuluh kali tengok tetap tak bosan...

    BalasPadam
  9. Tak pernah jemu tengok cerita P.Ramle walaupun dah berulang kali tengok :)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.