Malaysia kalahkan Thailand 2-1 Kelayakan Piala Dunia/Asia



Memang tak pernah miss tengok bola kalau international ni. Hiburan waktu malam dan wow bukan senang nak kalahkan Thailand!

Kemenangan yang cukup bermakna bagi Malaysia malam ini kerana dapat mengalahkan gergasi bolasepak Asia Tenggara Thailand untuk kesekian kalinya. 

Khairul Azhan penjaga gol Malaysia malam ini bersungguh-sungguh menyelamatkan bola. Tapi saya rasa man of the match malam ini ialah Brenda Gan.

Permainan menarik. Keep fighting keep fighting. Ketinggalan 0-1 pada awalnya tapi akhirnya Malaysia menang 2-1 ke atas Thailand hasil jaringan Brendan Gan dan Mohamadou Sumareh (pemain Pahangg tuuu).

Harap kemenangan ni dapat suntik lagi semangat Malaysia untuk pusingan seterusnya. Tahniah Malaysia, tahniah pemain-pemain Pahang hehe. Sekian review bola yang pertama dalam blog ini. Tetiba rajin nak buat review-review pulak.
Malaysia kalahkan Thailand 2-1 Kelayakan Piala Dunia/Asia Malaysia kalahkan Thailand 2-1 Kelayakan Piala Dunia/Asia Reviewed by cikguzim on 14.11.19 Rating: 5

12 ulasan:

  1. MOTM malam ni konpem brendan gan..score dengan assist..berdebar tunggu minit terakhir..haha

    BalasPadam
  2. tak tengok bola malam tadi, tapi usha jugak lah kat ig tu... sebab thailand ni kira kuat jugak kan... moga lepas ni kita boleh menang masa lawan indonesia

    BalasPadam
  3. Siapa tengok game ni semalam tahu lah bertapa style-nya goal Malaysia menentang Thailand ni. #BW

    BalasPadam
  4. masa awal awal tu dah rasa macam nak kalah sebab thailand score 1 gol. Congrats malaysia

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah...semalam layan bola juga..
    terbaik malaysia..moga keputusan layan Indonesia nanti lebih baik dan kemenangan milik malaysia , InsyaÁllah...Amin

    BalasPadam
  6. abe kie ni jenis berdebar...jd cuma mampu tgok highlight di youtube je...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.