Kalori makanan popular hari raya

Puasa dah sebulan, korang dah kurus ke belum? Hehe. Raya  pun semakin hampir. Apa salahnya kita kongsi kembali senarai kalori makanan popular masa raya nanti kan.

Boleh share dulu untuk ingatan bersama. Tat Nenas tu tak tahan. Boleh tahan kalori sebiji dia. Huhuhu. Dah prepare ke. 







Makanan di atas tak semesti menggemukkan. Ada yang tinggi garam, kolestrol dan sebagainya. Ada orang makan banyak tapi tak gemuk, itu bahaya sebab badan tak memberitahu keadaan kesihatan sebenar. Periksa tahap kesihatan selalu. 😀


Jom jadi kurus dan sihat. Nak kurus itu mudah tapi nak maintain kurus tu yang susah. Semua orang boleh buat cuma kena konsisten...

12 ulasan:

  1. Hurmmm bila dah berumur ni memang kena jaga makan. Tapi hari raya tak boleh nak tahan. Makan-makan sampai kenyang. Hahaha kak Feni Follower yang ke #16

    BalasPadam
  2. Gud info.. kalau nak diet ni memang nak sangatla tahu berapa bilangan kalorinya

    BalasPadam
  3. rendang2 semua kalori x tinggi sangat..mkn byk kolestrol pulak yg naik..huhu..

    BalasPadam
  4. MAKANAN YG KALORI TINGGI MKN SIKIT JE HEH..HEH..

    BalasPadam
  5. Makanan yang ditunjukkan semua menyelerakan huhu, makan berpada-pada di Hari Raya

    BalasPadam
  6. tak kurus pun cikgu..makin naik ada la... nampaknya kena makan agar2 kering je la..itu je yg rendah...jenuh nk kira kalori ni.. sebelum makan...fikir dulu...berapa agaknya kalori ni :)

    BalasPadam
  7. Keren sekali artikel ini ...,masing-masing foto makanan dilengkapi keterangan jumlah kalori yang dikandungnya.

    Memudahkan pembaca untuk memilih menu berdasarkan kalori yang dikandungnya.

    Foto cikgu Zim di bagian terakhir terlihat perubahan bagus.
    Tubuh jadi lebih slim dan wajah jadi tirus.
    Pertahankan berat badan begitu, cikgu.

    Salam dari saya di Indonesia.

    BalasPadam
  8. Kuih siput dengan kuih ros paling sihat ye..hahhaha

    Kek lapis sarawak tinggi kalorinye..tengok la telur berapa biji untuk sebiji kek 😂

    BalasPadam
  9. Teman dah masukkan blog anda dalam list blok teman.

    BalasPadam

Peringatan mesra: Saya amat menghargai komen anda namun komen yang ditinggalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan ilmiah dan berhemah. Yang indah itu bahasa dan tak rugi kongsi ilmu bersama.

Keep comments respectful and follow our community guideline.

Dikuasakan oleh Blogger.