Perjuangan menentang covid 19 masih jauh..

KALAU JADI LAGI CLUSTER BESAR, KAU BOLEH BAYANG TAK.

Pengarah KKM cakap kat PM, maaf saya undur diri.
Saya surrender.
Sambil tolak mic.

Lepas tu doctor doctor pun follow, maaf kami undur diri.
Surrender.
Sambil buka ppe.

Lepas tu nurse pulak follow, maaf kami undur diri.
Surrender.
Sambil buka ppe.

Lepas tu polis pun follow, maaf kami undur diri.
Surrender.
Sambil kemas kon.

Lepas tu askar pun follow, maaf kami undur diri.
Surrender.
Sambil kemas kemas khemah.

Lepas tu kau sakit, kau g hosp.
Bila ada simptom macam covid.

Diorang cuma cakap, ha ok.
G la rehat bilik tu.
G la rehat bilik tu.
G la rehat bilik tu.
Biar takdir je tentukan hidup awak selepas ini.

Diorang dah surrender.
Habis habisan.
Nak jadi apa, jadilah.

Sebab?

Sebab KITA.
Sebab KITA.
Sebab KITA.

KITA yang over sangat tak dengar arahan.

Jadi,
gunakanlah sebaiknya peluang 4 mei dan seterusnya nanti mengikut keperluan.



Dan ingatlah,
ia sekadar kelonggaran yang diberi,
bukanlah kemenangan yang boleh di rai.

PENTING
Laporan Kes Positif Harian dari 17 Mac 2020

FASA 1
18/3/2020 => 117 Kes
19/3/2020 => 110 Kes
20/3/2020 => 130 Kes
21/3/2020 => 153 Kes
22/3/2020 => 123 Kes
23/3/2020 => 212 kes
24/3/2020 => 106 kes
25/3/2020 => 172 Kes
26/3/2020 => 235 Kes
27/3/2020 => 130 Kes
28/3/2020 => 159 Kes
29/3/2020 => 150 Kes
30/3/2020 => 156 Kes
31/3/2020 => 140 Kes

FASA 2
01/4/2020 => 142 Kes
02/4/2020 => 208 Kes
03/4/2020 => 217 Kes
04/4/2020 => 150 Kes
05/4/2020 => 179 Kes
06/4/2020 => 131 Kes
07/4/2020 => 170 Kes
08/4/2020 => 156 Kes
09/4/2020 => 109 Kes
10/4/2020 => 118 Kes
11/4/2020 => 184 Kes
12/4/2020 => 153 Kes
13/4/2020 => 134 Kes
14/4/2020 => 170 Kes

FASA 3
15/4/2020 => 85 Kes
16/4/2020 => 110 Kes
17/4/2020 => 69 Kes
18/4/2020 => 54 kes
19/4/2020 => 84 kes
20/4/2020 => 36 kes
21/4/2020 => 57 kes
22/4/2020 => 50 kes
23/4/2020 => 71 kes
24/4/2020 => 88 kes
25/4/2020 => 51 kes
26/4/2020 => 38 kes
27/4/2020 => 40 kes
28/4/2020 => 31 kes

FASA 4
29/4/2020 => 94 kes
30/4/2020 => 57 kes
01/5/2020 => 69 kes
02/5/2020 => 105 kes
03/5/2020 => 122 kes
04/5/2020 =>
05/5/2020 =>
06/5/2020 =>
07/5/2020 =>
08/5/2020 =>
09/5/2020 =>
10/5/2020 =>
11/5/2020 =>
12/5/2020 =>

PLEASE!!! KELUAR KE PEKAN BILA ADA KEPERLUAN MENDESAK.

sebarkan utk kesedaran bersama

#kitabelummenang
#perjalananmasihjauh.
Perjuangan menentang covid 19 masih jauh.. Perjuangan menentang covid 19 masih jauh.. Reviewed by cikguzim on 1.5.20 Rating: 5

6 ulasan:

  1. Fasa 3 dah kurang tapi fasa 4 naik balik hmm... Bila lah masyarakat ni nak dengar arahan .. semoga semuanya baik-baik saja..

    BalasPadam
  2. Semoga yang baik-baik untuk Malaysia dan seisinya.

    BalasPadam
  3. Hmmm semalam baru nampak ramai orang beratur dekat Mahbub mamak tu.

    BalasPadam
  4. naik balik plot graf. harap2 akan rata, turun dan seterusnya lenyap dari muka bumi. walaupun ia mengambil masa yang lama..

    BalasPadam
  5. Displin diri yang penting..jangan buat tak endah..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.