Resepi Ayam Kukus Cina
1 ekor ayam dipotong 20-24 (macam buat nasi ayam )
2" halia dihiris nipis
5 batang daun bawang dipotong panjang
garam secukup rasa
Bahan untuk perap:
3 sdb kicap cair
2 sdt minyak bijan
1 sdt lada serbuk hitam
garam secukup rasa.
gaul semua bahan dan lumur pada ayam perap lebih kurang 1 jam
Cara Penyediaan:
Panaskan kukusan pada api besar Susun ayam atas pinggan kukusan Taburkan halia dan daun bawang Kukus sehingga empuk.
Kredit : Resepi Tutorial Terbaek
Catat Ulasan
6 Ulasan
sedap juga nmpknya ayam kukus cina ni
BalasPadammudah resepi nya dan mesti sedap nih... teringin nak cuba jugak lah...
BalasPadamAssalamualaikum Wrmbth Tuan Zim. Jemput sertai giveaway dengan 17 Hadiah Wang Tunai bernilai RM1000
BalasPadamHadiah RM200 (Seorang Pemenang) - 1 x RM200
Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang) - 2 x RM100
Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang) - 14 x RM50
Tarikh tutup 29 Feb 2020. Klik sini untuk sertai giveaway ini.
Nampak sedap
BalasPadamrasa macam belum pernah makan camni. hehe
BalasPadamsedapnya.. tq sharing resepi ni boleh cuba nanti
BalasPadam