Resepi Ayam Kukus Cina

 AYAM KUKUS CHINESE

1 ekor ayam dipotong 20-24 (macam buat nasi ayam )
2" halia dihiris nipis
5 batang daun bawang dipotong panjang
garam secukup rasa




Bahan untuk perap:
3 sdb kicap cair
2 sdt minyak bijan
1 sdt lada serbuk hitam
garam secukup rasa.
gaul semua bahan dan lumur pada ayam perap lebih kurang 1 jam

Cara Penyediaan:

Panaskan kukusan pada api besar Susun ayam atas pinggan kukusan Taburkan halia dan daun bawang Kukus sehingga empuk.


Kredit : Resepi Tutorial Terbaek

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. sedap juga nmpknya ayam kukus cina ni

    BalasPadam
  2. mudah resepi nya dan mesti sedap nih... teringin nak cuba jugak lah...

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Wrmbth Tuan Zim. Jemput sertai giveaway dengan 17 Hadiah Wang Tunai bernilai RM1000

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang) - 1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang) - 2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang) - 14 x RM50

    Tarikh tutup 29 Feb 2020. Klik sini untuk sertai giveaway ini.

    BalasPadam
  4. rasa macam belum pernah makan camni. hehe

    BalasPadam
  5. sedapnya.. tq sharing resepi ni boleh cuba nanti

    BalasPadam