Throwback banjir besar 2014 kampung saya

Sedang kemaskini laptop lama terjumpa gambar-gambar ini. Banjir besar Temerloh tahun 2013/2014. Memang kenangan menggamit memori sungguh. Last banjir seteruk ini adalah pada tahun 1971 menurut cerita mak saya. Tahun 2020 ni awal tahun dah terasa panas musim kemarau. 

Moga kita dijauhkan dari bala bencana seperti ini...

Makmal sekolah SK Telok Sentang tenggelam

Ruang dalam sekolah

Masjid kampung saya



Rumah atuk nenek saya, nasib rumah tinggi sikit


Highway LPT yang banjir

Rumah pakcik saya...


Laluan highway di Sanggang habis tenggelam

Rumah saya, nasib rumah agak tinggi dan air cuma kena paras buku lali tapi penat juga nak cuci lumpurnya....

Throwback banjir besar 2014 kampung saya Throwback banjir besar 2014 kampung saya Reviewed by cikguzim on 7.1.20 Rating: 5

6 ulasan:

  1. ngerinya bila dikenang kembali bencana bah kuning 2014 itu.

    BalasPadam
  2. Allahu. Teruk juga kan banjir tahun 2014 tu

    BalasPadam
  3. teringat lagi masa tu ramai kawan opis yang balik kampung sebab masa tu cuti sekolah akhir tahun terkandas, tak dapat balik kl sebab laluan kene banjir. teringat seorang kawan yang balik temerloh, dia tunjuk rumah emaknya sampai bumbung air tu, memang kesian.

    BalasPadam
  4. Bencana mcm ni pasti sesiapa tak kan lupa lagi-lagi terjadi pada diri sendiri dan keluarga terdekat. Nampak teruk juga ye, sekejap je masa berlalu tahun 2014 tu. Moga tahun 2020 dan ke atas dipermudahkan urusan kita semua. amin

    Terima kasih komen di blog juju, saya dh follow blog cikguzim yang ke 106. Selamat berblogging

    BalasPadam
  5. Allah.. bencana yang tak siapa mahu.. Saya pernah melaluinya..

    BalasPadam
  6. sama macam kat kampung sisyat..teruk sangat kena tahun tu. ada yang tinggal tangga je..rumah hanyut..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.