Facebook dan dunia realiti....

Dunia facebook bukan dunia sebenar. Dunia yang tak menggambarkan realiti kita di dunia luar sebabnya ia hanya di facebook...


Betul apa yang dikata diatas, ada kawan yang langsung tak aktif tak pernah share status atau gambar tapi hidup bahagia. Ada orang selalu post gambar dan statusnya gembira bahagia realitinya hidup dalam kesunyian. 

Ada orang memang selalu buka facebook juga tapi tak pernah like atau komen status kawan lain, bukan bermakna sombong tapi sekadar nak tengok info2 saja. 

Buat apa nak serius sangat dengan facebook? Ia hanya picisan.....

Walau apapun, gunalah facebook dengan bijak untuk kebaikan...
Facebook dan dunia realiti.... Facebook dan dunia realiti.... Reviewed by cikguzim on 10.12.19 Rating: 5

6 ulasan:

  1. FB sekadar salah satu medium atau media sosial yang menjadi pilihan bicara di alam maya..ada yang seiring realiti dengan yang dikongsikan..ada juga yang seolah mempunyai banyak watak..paling penting jangan salah guna apa sahaja media sosial.

    BalasPadam
  2. setuju sangat. dunia realiti kita lebih penting ^_^

    BalasPadam
  3. nice sharing. i jenis yang pernah ada beribu kawan kat situ since 2008. then sikit demi sikit i tapis. now takat 300 lebih je. since 3 years ago FB sekedar suka baca info, share ONLY ME, simpan gambar ONLY ME, tak suka COMMENT, tak suka LIKE. dah tua maybe.

    BalasPadam
  4. Sebab itulah kita kena bijak guna FB jangan terpedaya dengan perkara-perkara khayalan dunia maya semata.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.