Take note kalau suka sangat share gambar apa yang anda makan....

Terbaca status seorang kawan....

"Nak kata bodoh, tak bodoh; nak kata bengong, tak bengong. Duk tayang gambar makanan dalam facebook. Selalu tunjuk kat orang kau sedang makan apa pagi tengahari petang malam, sedangkan dalam feqah, kalau makanan tak cukup nak bagi kat jiran, jangan bagi jiran nampak."

Sesi muhasabah. 😬😅

Eh betul juga ya. Rasa jeles tengok orang makan itu ini buat kita teringin nak cari je hehehe

Namun kalau anda seorang yang suka memasak dan ingin berkongsi resepi-resepi makanan, jual makanan dll itu tak takde hal. Kalau tak, terliur bebbb.....
Take note kalau suka sangat share gambar apa yang anda makan.... Take note kalau suka sangat share gambar apa yang anda makan.... Reviewed by cikguzim on 21.2.19 Rating: 5

5 ulasan:

  1. haha... Fiza kalau tengok orang post gambar makanan confirm terliur. that why, sekarang ni jarang layan FB atau IG. Hehe...

    BalasPadam
  2. itulah social media namanya kan. Bagus kalau share dengan resepi sekali :)

    BalasPadam
  3. betul juga apa yang kawan cikgzim cakap tu. tap di zaman medsos ni, mmg semua orang suka share. just bersangka baik2 saja :-)

    BalasPadam
  4. Rasanya terpulang pada diri masing-masing. Saya suka tengok gambar makanan di media sosial terutamanya kalau food presentationnya menarik. Saya mula share gambar makanan ni sebab blog. Kalau tak promote kat media sosial, tak ramai tahu kita ada update entri baru. Tapi tak de lah tiga kali sehari makan, tiga menu saya post.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.