Cara cas telefon dengan cepat

Hampir semua smartphone masakini mempunyai kelebihan fast charging iaitu dapat cas dengan cepat. Sekejap sahaja dalam sejam bateri dah penuh.


Itu smartphone model baru, macam mana dengan model lama macam saya masih pakai samsung note 3 walaupun sekarang dah masuk zaman samsung note 10 dan adik beradiknya yang lain. Fon saya tiada fungsi fast charging tapi ada cara untuk cas telefon dengan cepat. Antaranya :

- Tutup telefon ketika cas. Charging akan berfungsi lebih cepat berbanding ketika fon hidup.
-  Kalau tak nak off, buat flight mode. Pun akan cepat cas.
- Jangan main fon ketika cas.
- Guna kabel dan charger yang ori. Guna tips di atas.

Ok itu sahaja tips untuk cas fon dengan cepat yang dapat dikongsi. Moga bermanfaat.
Cara cas telefon dengan cepat Cara cas telefon dengan cepat Reviewed by cikguzim on 8.11.19 Rating: 5

5 ulasan:

  1. Alhamdulillah hp mama fast charge sebab gun vooc

    BalasPadam
  2. setuju sangat semua kaedah ni. tapi paling tak best, semua menda ni dah buat tapi lupa tekan plug on. hahahaha

    BalasPadam
  3. ngeri rasanya nak guna fon while charging after few incidents yang menyebabkan kematian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul ..Elakkan guna phone masa cas utk keselamatan

      Padam

Dikuasakan oleh Blogger.