Pertama kali jalan ke Sabah, cantik tempat kau bahhh..

Ok baru nak upload gambar ni. Mesti upload di sini sebagai kenangan dan tatapan keluarga di masa depan jadi saya upload ikut tarikh pergi ke sini. Caption akan ditambah dari semasa ke semasa. Jalan-jalan ke Sabah tahun 2017 hari tu. Tempat menarik, makanan sedap orang pun cantik dan baik-baik hehe.

Ketika di airport Kuching untuk ke KK


Dah lama dah si Naurah ni teringin nak naik bas. Turun je dari airport KK memang dah ada stesen bas. Senang airport KK ni sebab dekat dengan bas tak perlu ambil teksi. Murah.


Chakkk

Kami stay di Mandarin hotel, terletak di hujung destinasi bas. Senang dan dekat je dari airport KK. D sini ada stesen bas dan van kalau anda nak pergi ke tempat lain seperti Ranau dan Kundasang tapi kami dah ada van yang di tempah



Jommm

Sepanjang perjalanan nak ke Kundasang lalu tepi pantai cantikkk


Rumah terbalik. Odw nak ke Kundasang





Singgah sebentar di Pekan Nabalu

Cantik viewnya. Memang tempat yang wajib berhenti sekejap di sini untuk berehat dan beli souvenier


Kedai souvenier Pekan Nabalu




Kundasang memorial park. Tempat memperingati mangsa gempa bumi Sabah 2015


Amboi atuk Naurah posing hhehee


Dah nak sampai Ranau

Penat la tuuu


Poring Hot Spring Ranau, tempat ikan-ikan jinak tu




Sabah Tea, boleh makan aiskrim kat sini





Kucing homestay kami hehehe


Jom jalan ambil gambar Gunung Kinabalu

Tengok lembu hitam putih



Ranau Rabbit...


Apa nama tempat ni Kampung Budaya Sabah Kot hehehe

Muzium Sabah...

Main dengan Tokmi hehe sambil menunggu solat Jumaat

Ok gambar lain akan diupload kemudian. Upload mana yang ada jer dulu....

Pertama kali jalan ke Sabah, cantik tempat kau bahhh.. Pertama kali jalan ke Sabah, cantik tempat kau bahhh.. Reviewed by cikguzim on 8.12.17 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.