Mobile view VS web view dari segi visitor blog

Hari tu saya pernah share berkenaan perubahan income blog bila guna mobile view dan web view. Memang mobile view dapat menonjolkan iklan tetapi dari segi trafik kurang pula kalau berbanding web view.



Graf menunjukkan trafik mobile view yang digunakan sejak Julai 2020 dan web view yang ditukar sejak 25 Ogos hingga kini.

Memang banyak perubahan dari segi trafik, mungkin jika guna webview dapat meningkatkan SEO blog. Mungkin juga kan? Masih nak explore dan study lagi pasal SEO ni sebenarnya.

Jadi buat masa ni suka untuk guna webview je lah dulu, pageviews juga lebih tinggi kalau guna webview berbanding mobileview.

Happy blogging!


Mobile view VS web view dari segi visitor blog Mobile view VS web view dari segi visitor blog Reviewed by cikguzim on 23.9.20 Rating: 5

5 ulasan:

  1. Moga terus meningkat prestasi blog kita semua setiap masa.Aamiin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harapan yg sama utk semua kita blogger 🤲

      Padam
  2. moga terus cemerlang cikgu..cite pasal adsense plak cikgu..plz ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamin..ada beberapa post sy tentang google adsense sebelum ni boleh check 😁

      Padam
  3. saya pun masih belajar juga bab income ni.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.