Wordless Wednesday #9 Cuti sekolah akhir tahun 2020 tidak dipendekkan

Saya pernah dengar dan baca statement tentang ini pada waktu dahulu, beberapa bulan lepas.

Cuti sekolah akhir tahun tidak dipendekkan. Tapi ini sebenarnya berita pada April lepas. Biar gambar berbicara. Saya tak nak komen lebih. 

Sebagai penjawat awam guru wajib akur akan arahan, ya?

Sumber gambar dari FB.

Bila dengar pengumuman rasmi semalam, ya cuti sekolah hujung tahun 2020 tetap juga dipendekkan. Ini arahan baru yang perlu dipatuhi semua. Boleh mula rancang percutian dan majlis2 mulai sekarang.

Personally saya tak kisah pun cuti dipendekkan tapi hujung tahun tu biasanya musim banjir. Kemudian macam-macam persediaan kena buat sebelum buka sekolah; meeting, kemas kelas, pendaftaran. Tambah tolak jadi kurang seminggu cuti. Tapi itu memang tugas kita kan? :-)

Namun ada berita baik mengenai ini. Rungutan dan isu cuti sekolah yang dipendekkan ini akan dibincang lagi di peringkat kementerian....

Ingat, sentiasa patuhi undang-undang dan arahan kerajaan dari semasa ke semasa.

...Bersambung...

Wordless Wednesday #9 Cuti sekolah akhir tahun 2020 tidak dipendekkan Wordless Wednesday #9 Cuti sekolah akhir tahun 2020 tidak dipendekkan Reviewed by cikguzim on 24.6.20 Rating: 5

4 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.