Tak dapat keluar berjalan, blogwalking je lah...

PKP hari ke berapa ni tak ingat 20 hari kot dan mungkin lama lagi ditambah. Tak boleh keluar rumah, tolong jadi orang yang bertanggungjawab ok.

Insyallah semuanya akan baik dalam masa tak lama lagi, negara kita ada tanda positif dari segi hentikan penularan dan rawatan covid 19.

So dah lama tak menaip sendiri artikel, sambil isi masa lapang nak berblogwalking lah lama rasanya tak buat. Kalau nampak komen saya di blog lain harap tak rasa annoying ya saja melawat sambil cari ilmu dan kumpul follower + silaturahim...

Sumber gambar : google

Yang belum follow blog cikguzim jom la follow dan tinggalkan komen ya.

Ini antara kebaikan blogwalking :

1.Dapat mengeratkan hubungan sesama blogger. Dunia maya ni luas. Boleh tingkatkan networking sesama blogger.

 2.  Meningkatkan alexarank. Masih relevan ke alexarank?? Masih kot, kalau banyak jejak kita di blog lain maka tinggi la peluang untuk alexa rank blog naik dan mudah dijumpai enjin carian

3.  Boleh meningkatkan traffic ke blog anda.Caranya adalah dengan menjadi pengkomen yang terawal di dalam setiap post di blog orang lain.

4.  Blogwalking atau BW ibarat sapaan dan teguran anda kepada jiran kita. Dah tak boleh jumpa orang musim covid ni, jumpa dalam alam maya pun boleh.

5.  Sambil BW dapat menambah ilmu dan maklumat..Tak la jadi seperti katak di bawah tempurung walaupun duduk terperap dekat rumah je. Selain itu, jika kita hilang idea untuk menulis entry di blog, BW dapat membantu mencetuskan idea baru bagi penulisan artikel di blog. Dan jangan lupa kreditkan kepada penulis asal

Menarikkan? Jomlah kita berblogwalking.

Musim pkp ni sesekali luangkan masa untuk baca buku...

Ok ada beberapa point saya ambil dari blog lain jadi kredit kepada info dan pemilik asal artikel.

Yang masih belum follow cikguzim jom follow  jom..

Saya juga ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang selalu tinggalkan komen kat blog ni, tak dapat debut nama ramai sangat. Anda memang awesome! ☺


21 ulasan:

  1. Hai cikgu, jemput blogwalking blog saya jugakkk.. Aktiviti paling mudah.. blogwalking.. huhu

    BalasPadam
  2. assalamualaikum cikgu.

    bw https://belogsjm.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. Penat betul bila duduk di rumah saja rupanya, selain penat masak, mengemas, penat mengajar jugak pun ada walaupun muridnya cuma sorang

    BalasPadam
  4. Memang luangkan masa untuk blogwalking lah masa PKP ni. Sebelum ni kadang2 x sempat nak blogwalking hari2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Msuk kerja smula nnt nk updte pn dh jrg

      Padam
  5. betul cg kita berblogwalking lah kalau ade kesempatan..nt dah bizi kerja blog kemana tuan kemana..hahaha

    BalasPadam
  6. Wak kadang2 terpaksa blogrunning

    BalasPadam
  7. Abe ki BW seminggu sekali je. Sekali komen sampai 20 blog abe sapu...

    BalasPadam
  8. terima kasih sebab singgah blog saya

    BalasPadam
  9. Blogwalking pun perlukan kerajinan juga.
    Stay at home, stay safe.

    BalasPadam
  10. semoga Malaysia kembali pulih

    BalasPadam
  11. saya tak annoyed ok, datang la selalu...hahaha...insya'Allah akan dibalas..

    BalasPadam
  12. Blogwalking pun kadang tak sempat. Berebut hp dgn anak yg nak buat keja sekolah. Haha

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.