Saiz kebakaran menyamai 2 buah negeri Sabah! Pray for Australia

Haritu Amazon, sekarang Australia....

Tadi tengok dalam tv3, berita kata kebakaran hutan di Australia kini sangat tenat. Saiz kebakaran yang sangat besar bersamaan 2 buah negeri Sabah. Negeri Sabah besar, kalau 2 kali negeri Sabah?? 500 juta haiwan mati terbakar dan lemas. Kasihan haiwan-haiwan, ada yang meminta tolong dengan manusia.

Ini  antara gambar haiwan yang menjadi mangsa kebakaran di Australia bersumber dari facebook.

Kangaroo ni macam mengucapkan terima kasih kepada penyelamatnya.

Beruang koala yang kehausan dan kepanasan

Habitat dan tempat tinggal mereka musnah dijilat api


Beruang koala minta air di tepi jalan dari penunggang basikal



Apa nasib kangaroo yang comel2 ni..


Antara beruang koala yang berjaya diselamatkan. Memang comel macam patung.


Seperti padang jarak padang tekukur. Kasihan rumah mereka dah musnah

Pray for Australia, pray for animals in Australia. There are hopes, keep praying for them. Allah saves them and all of us.....


Saiz kebakaran menyamai 2 buah negeri Sabah! Pray for Australia Saiz kebakaran menyamai 2 buah negeri Sabah! Pray for Australia Reviewed by cikguzim on 6.1.20 Rating: 5

3 ulasan:

  1. Mudah2an kebakaran hutan di Australia cepat redanya.

    BalasPadam
  2. aduhai, kesiannya... seram tengok masa yang boleh nampak langit kat astralia sampai tukar jadi merah... moga cepat lah kebakaran di sana dapat di kawal. Tak sampai hati tengok kat paper gambar haiwan mati bergelimpangan terbakar huuuhuhu

    BalasPadam
  3. Allah.. sayu melihat keadaan haiwan2 itu..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.