Zaman Facebook semakin berakhir?

Tak tahu lah kenapa, mungkin jemu, mungkin sibuk, mungkin lebih suka jadi silent reader. Sejak akhir-akhir ni memang jarang dah rasa minat nak update status di FB.

Kredit gambar : Google

Begitu juga dengan kawan yang lain. Makin ramai kawan-kawan yang bertukar menjadi silent reader. Bila umur dah masuk 30an, ramai jadi kurang semangat nak menulis dan share gambar di Facebook. 

Beza masa awal buka akaun FB 10 tahun lepas, semua nak update status, setiap masa, setiap cerita dan gambar. Sibuk dengan status assignment, kerja, dsbnya. Lain pula kini bila anak dah pun nak masuk sekolah rendah....

Mungkinkah ini simptom normal untuk mereka yang menuju umur matang (dekat umur 40an)? Tapi saya jauh lagi dari umur itu hehe.. 

Berbeza sedikit dari update gambar di IG ataupun dalam blog, boleh la sikit2 update tapi bila di FB rasa bosan tu ada walaupun memang selalu buka mencari berita terkini.

Adakah itu petanda zaman FB semakin berakhir? Hmmm....
Zaman Facebook semakin berakhir? Zaman Facebook semakin berakhir? Reviewed by cikguzim on 18.2.19 Rating: 5

5 ulasan:

  1. mungkin juga cikgu..generasi baru lebih selesa guna ig ja sekarang

    BalasPadam
  2. kesibukan, usia lah kot penyebab nya. saya mmg dari dulu update status, skrg suka share gambar dari ig ke fb, tu pun mostly gambar mknan 😁

    BalasPadam
  3. Saya memang jenis malas nak update status di media sosial. Rajin update kat IG sebab memang buat IG tu untuk promosi blog. Tapi suka FB sebab word limit lagi banyak so best kalau nak baca teaser novel.

    BalasPadam
  4. saya berharap zaman FB berakhir tetatpi zaman blog kembali menyinar

    BalasPadam
  5. setuju dengan mrhanafi. semoga zaman blog kembali menyinar. tp kenyataan anak2 sekarang lebih pada IG daripada FB

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.