Berlari VS Berjalan

BENEFITS OF WALKING & RUNNING

Mata tengok awan..

Kat luar air macam nak runtuh lagi ni kan. bila nak exercise n tak tahu apa nak mulakan dulu?takpe cuaca ok untuk beginner macam saya dan anda boleh cuba ambik mood dengan berjalan,jogging or running secara slow dan steady...

Jom kita baca apa kelebihan berjalan dan berlari ni sebenarnya.

Kelebihan berjalan / berlari

🔥 Dapat maintaining healthy weight and lose weight 

🔥 Bantu tambah stamina

🔥 Menguatkan kekuatan jantung

🔥 Good for Mental Health

Kalau anda nak burn more calories and for weight lose , berlari pilihan yg terbaik ! Tapi berjalan pun bantu kita untuk kekal sihat ,very good for your health dan juga dapat bantu mantain a healthy weight.

Sebelum mulakan berjalan, joging or running, jangan lupa jaga makan juga. 

Sebenarnya kalau kita berlari dan banyak berjalan dengan tujuan nak kuruskan badan ni memang takkan berjaya kalau tak jaga makan. Berlari dan berjalan hanya tingkatkan heart rate sahaja.

Ok nak berlari dulu, happy running ya!

Berlari VS Berjalan Berlari VS Berjalan Reviewed by cikguzim on 11.1.17 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.