Fon Samsung keluar line purple pada skrin

Aduh aduh baru pakai telefon Samsung S20plus ni dalam 2 tahun lebih. 5 hari lepas boleh pula keluar garisan line purple pada skrin. 

Saya target nak pakai fon ni 4 tahun lebih baru tukar fon baru.

Selama ni selalu tengok dalan group Samsung S20 ramai yang kena masalah skrin keluar garis purple, biru, pink dan paling sadis skrin terus jadi putih. Last2 diri sendiri kena juga.

Masalah telefon Samsung keluar garisan line pada skrin sangat menyakitkan hati bagi kebanyakan pengguna fon Samsung masakini

Banyak masalah rupanya Samsung model baru ni. Dulu saya pakai Note 3 dengan begitu cemerlang lebih 6 tahun. Mungkin Samsung dah sampai zaman kejatuhan. 

Namun kalau fon anda ada masalah ini anda boleh bawa ke Servis Center Samsung yang terdekat walaupun fon dah habis warranty asalkan fon tidak pernah dimodified atau ada kerosakan lain.

Mereka akan baiki skrin dan tukar bateri baru terus tapi ambil masa 1-3 hari juga. Promosi baiki percuma ini hingga akhir Disember 2022 ni.

Masalahnya tempat saya tinggal ni jauh dari SC Samsung. Adoi laa.

Serik pula mahu stick dengan jenama ni untuk fon seterusnya. Huhu.

Catat Ulasan

5 Ulasan

 1. Pernah alami masalah ni
  Tv pun pernah kena juga

  BalasPadam
 2. Oo.. so, jawabnya terpaksalah menapak ke sc samsung walaupun jauh ataupun terpaksa tukar baru tu kan..

  BalasPadam
 3. belum pernah pulak jadi gitu pada hp samsung akak dr yg galaxy sebelum2 ni pun dan skrg galaxy a71, dah pakai dari tahun 2019 ke 2020 jugak ni harap jgnla dia buat hal juga

  BalasPadam
 4. Baru nak tukar Samsung huhu

  BalasPadam