Raya di perantauan 2.0

Salam Aidilfitri 2021. 

Baru ada masa nak update blog sempena raya padahal bukan busy sangat dan bukannya beraya sakan sangat hee dalam rumah je raya PKP 3.0.

Ini tahun ke-2 tak balik raya ke kampung. Takpelah pengorbanan kini untuk kebaikan masa depan.

Simpan gambar kenangan kat sini jugak walaupun dah upload di medsos. Sebab ada fungsi archieve di blog lagi senang nak belek masa akan datang. Haa rugi la orang sekarang tak main blog ni.

Selamat hari raya, ambil gambar raya social distance betul ni memang tak jumpa orang, jumpa pokok-pokok depan rumah je.

Otw ke masjid


Suasana di masjid



Semua patuh Sop tapi tetap meriah

Kejutan dalam masjid. Kepala mana kepala 🀣

Raya tengok tv je adik, tetamu takde hehe

Menu pagi raya. Menu raya tetap onnzz

Simpan untuk kenangan raya 2021



Raya tetap tak sunyi walau tak balik kampung sebab dikelilingi anak-anak yang ceriaa. 



Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri 2021 kepada semua follower, rakan blogger, pembaca setia, pengomen setia, silent reader dan semua la yang ada melawat blog ini. Tanpa anda siapa lah saya dalam dunia blogging ni.

Ok, nak sambung buat kerja PDPR pula, bertabah la cikgu dan ibu bapa waktu PDPR ni ye moga urusan kita dipermudahkan selalu.

Haa kalau dah makan macam2 time raya ni jangan lupa joging bakar balik kalori lemang kuih raya segala bagai tu ye.

Maaf zahir batin 🀝🀝




Raya di perantauan 2.0 Raya di perantauan 2.0 Reviewed by cikguzim on 18.5.21 Rating: 5

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. Selamat hari raya puan AzianKhalilπŸ˜€

      Padam
  2. selamat hari raya..bertabahla kali ke2 raya pkp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya Mama Tisya πŸ˜€

      Padam
  3. Selamat Hari Raya Cikguzim sekeluarga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya Perdu Cinta πŸ˜€

      Padam
  4. selamat hari raya. maaf zahir batin. semoga covid ini pergi sebelum raya aidil fitri tahun depan. Aamiin...

    BalasPadam
  5. selamat hari raya cikgu dan keluarga....
    cantik gambar depan rumah cikgu dihiasi pokok merimbun, kalau berjogging atau jalan-jalan situ nyaman je

    akak nak tanya yang panjang-panjang dalam pinggan tu apa ya? nampak macam lepat pulut ke?
    pkp ke tidak juadah raya wajib ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya puan Norhidana πŸ˜€..betul mmg port jogging tu..menu yg pnjang2 tu kelupis, pulut yg dibalut dengan daun palas..ini menu biasa di Sabah Sarawak, rasanya sama mcm ketupat palas kita di semenanjung cuma dibalut memanjang seperti itu.

      Padam
  6. selamat hari raya aidilfitri buat cikguzim sekeluarga. maaf zahir dan batin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya saudara Afeezz πŸ˜€

      Padam
  7. Selamat hari raya!

    Jom join Giveaway Raya 2021 - Duit Raya by Bola Katok.

    https://bolakatok.blogspot.com/2021/05/giveaway-raya-2021-duit-raya-by-bola.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, ada masa nanti saya lawat.selamat hari raya

      Padam
  8. Selamat Hari Raya Aidil Fitri..

    BalasPadam
  9. salam 7 syawal Cikgu Azim, beraya diperantauan memang pengalaman yang tak akan dilupakan kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya cikgu Cik Matahariku..betul..bila semuanya dh pulih, inilah raya yg akan dikenang sampai bila2

      Padam

Dikuasakan oleh Blogger.