Kereta dan motor yang paling banyak dicuri tahun 2020

Ini merupakan kenderaan 'panas' tahun 2020. Data ni diambil dari Vehicle Theft Reduction Malaysia.

Panas maksudnya digemari oleh pencuri dan penyamun di luar sana. Motorsikal LC dan Proton Wira paling banyak dicuri 2020



Kalau mereka yang guna motorsikal jenama Yamaha ni memang kena hati-hati selalu sebab bukan LC je yang selalu dengar selalu hilang, RXZ dan lain-lain pun suka 'diperhatikan' untuk dicuri.

Untuk kereta wira pula, orang kata enjin wira ni memang bagus tu yang orang suka 'aim' jugak.

Tak kira lah kita guna kereta atau motor, selalu lah lock dengan kunci tambahan lebih-lebih lagi kalau jalan dalam bandar.

Kalau dekat bandar besar nak singgah kedai kejap pun saya akan lock stereng kereta huhu. Pencuri pun bijak takkan susah payah nak buang masa nak buang lock dulu.  Cari kereta lain lah.

Selalu kunci kenderaan anda dan tawakkal selalu.

Stay safe.


Kereta dan motor yang paling banyak dicuri tahun 2020 Kereta dan motor yang paling banyak dicuri tahun 2020 Reviewed by cikguzim on 18.1.21 Rating: 5

2 ulasan:

  1. Toyota Hiluc pun dia orang suka.

    BalasPadam
  2. pencuri ni tak memilih pon, kalau ade peluang diaorg akan rembat jer...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.