Parking sini je senang ingat waktu maintenance kereta

Haritu ada tulis dalam kertas, tapi hilang entah mana letak tapi nasib masih ingat tarikh penting untuk selenggara kereta.

Minggu lepas baru tukar filter aircond kereta viva isteri.

Maklum la kuda untuk pergi kerja ni ada 2 nak kena jaga. Kereta isteri pun saya yang handle mana orang perempuan tahu sangat pasal maintenance ni.

Servis memang takde masalah sebab ada jadual cuma part maintenance bahagian penting kereta kena tahu juga waktu bila kena tukar.

Jadi letak sini supaya ingat waktu ntuk selenggara kereta.

Kereta saya :  Tayar - tukar Ogos 2016, bunga masih bagus tapi dalam hujung 2020 atau awal 2021 kena tukar tayar baru. Tayar jangan pakai lebih 5 tahun sebab dah expired.

Bateri - tukar Jun 2018, maknanya kena tukar dalam tahun ni juga. Bateri Vios 2 tahun je tahan. Naya kalau lambat tukar tak leh start tengah jalan macam hari tu.


Kereta isteri : Tayar - tukar Januari 2019, nanti tukar baru tahun 2024.

Bateri - pun Januari 2019 jugak, kena tukar tahun 2022 atau 2023 sebab bawa jarak dekat je tak risau sangat. Haritu bateri tahan lebih 4 tahun. Tahan juga bateri Viva ni hehe.

Done parking. Baru senang ingat tahun bila nak tukar bahagian penting kereta.
Parking sini je senang ingat waktu maintenance kereta Parking sini je senang ingat waktu maintenance kereta Reviewed by cikguzim on 22.1.20 Rating: 5

3 ulasan:

  1. Penting ingat maklumat tentang kereta ni...

    BalasPadam
  2. Betul lah kan. Saya nya kereta siap mak yg tulis kat kalendar 😅😂

    BalasPadam
  3. Hahaha nanti mudah, cari je dalam entry. Parking free nama dia

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.