Bahaya tidur malam tak tutup lampu

Bahaya tak tutup lampu sebelum tidur. Saya pernah terbaca sebelum ini tentang bahaya tidur bawah cahaya lampu terang. Kongsi sini untuk kebaikan bersama.


Jangan lupa kebas tempat tidur,
baca zikir Fatimah.
Al-Fatihah.
3kul. Istighfar.

Jangan lupa Tidur tutup lampu ye..

"Dialah yang menjadikan malam bagi kamu supaya kamu berehat padanya dan menjadikan siang terang-benderang (supaya kamu berusaha). Sesungguhnya perubahan malam dan siang itu mengandungi tanda-tanda (yang menunjukkan kekuasaan Allah) bagi kaum yang mahu mendengar (keterangan-keterangan yang tersebut dan mengambil pelajaran daripadanya)."
 (Yunus: 67)

7 ulasan:

  1. tido dalam gelap nikmat woii, xbole brain mcm mne org boleh tido dalam terang

    BalasPadam
  2. Sunnah Rasulullah yang jarang orang tahu ianya sebenarnya sunnah 😁 tq atas infonya

    BalasPadam
  3. tak booleh tidur kalau bukak lampu terang2

    BalasPadam
  4. sy memang tdo dlm gelap je.

    BalasPadam
  5. baca zikir Fatimah.
    Al-Fatihah.
    3kul. Istighfar.

    terima kasih berkongsi cikgu.

    daripada follower ke 66 ;)

    BalasPadam
  6. Tidur dalam gelap barulah sleep and sound kalau terang tidur-tidur ayam jadinya.
    Ya betul tu sebelum tidur kibas-kibas dulu tempat tidur tu ikut sunnah Nabi.

    BalasPadam
  7. Ok lepas ni nak tutup lampu. Zumal boleh tido dalam semua keadaan 😅

    BalasPadam

Peringatan mesra: Saya amat menghargai komen anda namun komen yang ditinggalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan ilmiah dan berhemah. Yang indah itu bahasa dan tak rugi kongsi ilmu bersama.

Keep comments respectful and follow our community guideline.

Dikuasakan oleh Blogger.