Jalan Sarawak with wife

Baru seminggu nikah dah kena balik ke Sarawak semula, kerja boh. Sebelum kita kerja jom la jalan-jalan dulu. Dulu jalan sorang sekarang dah berduaaa hehe. Jom jalan sekitar bandar Kuching. Kita naik bot, feri dan cari sikit apa yang special kat Sarawak ni macam kek lapis ke. Jom-jom...

Mula-mula kita ke Cultural Village Sarawak dulu atau lebih dikenali Taman Budaya. Harga boleh tahan juga yuran masuk sini kalau orang local Sarawak fee nya murah sikit





Taman Budaya berlatar belakangkan Gunung Santubong, sejuk jugak bohh





Banyak replika dan rumah-rumah pelbagai bangsa di Sarawak


Selfie dan berswafoto itu sudah pasti ya







Di Sarawak sebenarnya banyak air terjun cuma banyak yang tersembunyi




Dah penat jalan kita minumm luuu





Bergambar di dataran Kenyalang Santubong. Ye kot ini namanya. Macam dekat Langkawi pula

Awal bangun pagi


Jom cari kek lapis pula. 2 jenis kek lapis popular di Kuching ni iaitu Dayang Salhah dan Mira. Kek lapis Mira basah sikit, Dayang Salhah kering. Boleh tahanlah tapi prefer Mira kek lapis lagi

Tester je lebih





Dah jalan, makan lagi boh

Jalan sekitar bandar Kuching lak nak naik bot






Ambil angin naik bot




Indah dan cantik bandaraya Kuching. Korang yang datang sini jangan buang sampah dalam sungai lakkk


Jom naik feri ke Simunjan lak. Tengok-tengok tempat kerja saya hahahaa

First time wife naik feri. Ok nanti kita explore lagi...


Jalan Sarawak with wife Jalan Sarawak with wife Reviewed by cikguzim on 30.12.12 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.